Nintendo Switch, mijn gedachten

Donderdag was de hele gamewereld in rep en roer. Nintendo deed eindelijk de langverwachte aankondiging van hun nieuwe console met codenaam Nintendo NX. Een nieuwe revolutionaire zogenaamde Hybrid Console, een combinatie van een thuis console en een handheld. In de trailer die Nintendo donderdag publiceerde is er van alles te ontdekken, lees hier mijn bevindingen vanuit deze trailer over deze nieuwe Nintendo.

Het eerste wat natuurlijk opvalt is de naam. Nintendo heeft er voor gekozen om niet de codenaam voor het project, NX, te gebruiken als naam voor hun nieuwe console. In plaats daarvan hebben ze gekozen voor de naam Switch. Een logische keuze als je gaat kijken wat het apparaat doet, het kan wisselen van thuis console naar handheld, maar als je gaat kijken naar namen van andere Nintendo consoles past de namen totaal niet tussen namen als Wii, Gamecube, 3DS of Gameboy. De naam NX bekt naar mijn idee ook een stuk lekkerder dus ik had liever gehad dat ze voor die naam hadden gekozen maar deze naam zal waarschijnlijk een stuk makkelijker te marketeren zijn en dus beter voor de verkoopcijfers.

Dan de console zelf. Dit is het deel waar ik wel ontzettend enthousiast over ben. De combinatie van thuis console en handheld is naar mijn idee werkelijk geniaal. Hoe makkelijk is het om de game waar je thuis op de tv aan het spelen bent gewoon even mee te kunnen nemen naar bijvoorbeeld een rit in de trein of gewoon door kunnen spelen terwijl anderen de tv willen gebruiken. Ook wordt het met de Switch overbodig om een 3DS te kopen want niemand gebruikt de 3D functie, dat ding wordt alleen verkocht omdat het gewoon een ontzettend goede handheld is buiten de hele 3D gimmick heen.

nintendoswitch_hardware2-0

Als ik ga kijken naar het scherm van de Switch ben ik ook heel enthousiast. Niet meer pielen op de 2 kleine schermpjes zoals we dat bij de DS zagen, maar gewoon lekker overzichtelijk op één groot overzichtelijk 8” scherm. Daarnaast kun je er ook voor kiezen of je wil spelen met de controls, Nintendo noemt deze Joy Cons, aan het scherm geklikt of gewoon los in je handen. Met de Joy Cons los zal ik niet snel doen omdat ze nogal klein ogen en ik nogal grote handen heb. Daarom zal ik de meeste tijd gewoon spelen met de Joy Cons aan het scherm vast wanneer ik hem als Handheld gebruik. Op die manier doet de Switch me een beetje denken aan een uitvergrootte versie van de PSP en dat was toch wel een ontzettend fijne handheld. Ook is er al bevestigd dat voor het scherm een samenwerking is met Nvidia, wat dus betekent dat we een best sterke hardware kunnen verwachten voor de Switch.

Als thuisconsole ben ik wat minder enthousiast over de Joy Cons. Deze zijn voor thuisgebruik in een soort houder te schuiven waardoor ze qua houvast gewoon zullen voelen als een normale controller, maar als ik ga kijken naar de posities van de knoppen als ze in de houder geschoven zijn denk ik dat je je vingers in ontzettend rare bochten moet gaan wringen om te spelen. Gelukkig laat de trailer zien dat je ook met de Nintendo Pro controller kunt spelen op de Switch. Iets waar ik heel blij mee ben en iets wat ik bij aankoop van de Switch meteen erbij zal nemen.

nintendoswitch_hardware-0-0

Voor we gaan kijken naar de games welke we zien in de trailer wil ik het nog hebben over de multiplayer functies van de Switch. In de trailer zien we dat het net als bij de DS mogelijk is om een draadloze connectie te maken met Switch spelers bij jou in de buurt en zo samen een game te spelen, maar we zien ook dat je ook een multiplayer functie hebt waarbij iedere speler 1 Joy Con gebruikt. Dit vind ik zelf heel interessant, want hoe zit het dan met de controls? Iedere speler heeft dan heel andere knoppen op haar Joy Con zitten namelijk. Daarnaast vraag ik me ook af of het scherm groot genoeg is om er met z’n tweeën op te spelen. Wat ik dan wel weer interessant vind is de mogelijkheid om meerdere Switch’es aan elkaar te koppelen en dan op iedere Switch met meerdere spelers te spelen, dit kan leuk werken mits de situatie zoals ik zonet beschreef goed speelt.

Wat voor games kunnen we verwachten?

Welke games er bij de release van de Switch allemaal uit zullen komen is nog niet bekend door Nintendo. Wel zien we in de trailer al heel wat games voorbij komen en daar zitten al een aantal hele interessante games bij.

De eerste game die we zien is natuurlijk de nieuwe Zelda game die Nintendo al eerder aangekondigd had, namelijk Breath of the Wild. Als Zelda fan is dit op moment de game waar ik het meeste naar uit kijk voor de Switch. Ook de beelden die we in deze trailer zien, zien er weer fantastisch uit. De graphics zien er een stuk beter uit als voorgaande Nintendo games en in de trailers die we al eerder zagen van de game zijn er ook een aantal dingen te zien die we nog nooit eerder zagen in een Zelda game. Nintendo heeft eerder ook al aangekondigd dat ze een remaster van voor mij persoonlijk de beste Zelda game ooit gemaakt uit gaan brengen voor de Switch, The Ocarina of Time.

zelda-breath-of-the-wild-featured-1200x630-c

Naast Zelda zien we nog 2 andere typische Nintendo games. Namelijk Mario Kart en Super Mario. Mario Kart lijkt een remaster van Mario Kart 8 te zijn, maar als dat zo is vallen er wel een aantal dingen op. Ten eerste wordt er in de trailer geraced met King Boo en deze zit als character helemaal niet in Mario Kart 8. En ten tweede zien we dat de spelers 2 items vast kunnen houden, dit is in huidige versies van Mario Kart niet mogelijk. Hiermee kunnen we denk ik concluderen dat we een nieuwe versie van het spel kunnen verwachten die gebruik gaat maken van circuits van eerdere versies.

De Super Mario die wordt getoond in de trailer vind ik ook heel erg interessant. Want is niet zoals de meeste Mario’s een platform game, maar een 3D wereld zoals we al eerder zagen in onder andere Super Mario 64 en Super Mario Galaxy. Dit vind ik zelf super goed nieuws dat er een nieuwe 3D Super Mario in de maak is voor de Switch en eventueel als launch/bundel game verkrijgbaar zal zijn. Ik vond zelf Super Mario 64 één van de beste Mario games ooit gemaakt en deze nieuwe Mario doet mij heel erg aan die game denken.

Misschien wel de interessantste game die we zagen in de trailer was The Elder Scrolls: Skyrim. Deze game is natuurlijk mateloos populair geweest en het zou fantastisch zijn als we een remaster van deze game op de Switch zouden krijgen. Echter heeft Nintendo toegegeven dat het nog niet 100% zeker is dat de game op de Switch uit zal komen en dat de game in de toch in de trailer is getoond om de grafische mogelijkheden van de console te laten zien. Dit brengt wel interessante gedachten met zich mee want zouden we dan toch weer games als Assasins Creed en Call Of Duty op de Switch kunnen verwachten? Ubisoft en Activision hebben beide al aangegeven bezig te zijn om games voor deze nieuwe console te ontwikkelen en gezien in het verleden deze games al uit zijn gekomen voor Nintendo consoles lijkt me dit ook zeker niet ondenkbaar.

skyrim1

Naast de games die we zagen in de trailer is het ook al bekend dat er een nieuwe Sonic game voor de console zal gaan verschijnen en ik verwacht ook nog dat de gebruikelijke Nintendo games als Super Smash Bros en Pokémon voor de console zullen uitkomen.

Al met al ben ik best wel hyped voor de Nintendo Switch. Nintendo heeft hiermee toch wel weer een compleet nieuwe console weten te bedenken en qua prestaties ziet het er op de trailer toch wel goed uit. Met de Wii en de Wii U wist Nintendo net helemaal mee te gaan met XBOX en Playstation, hopelijk weten ze dat met de Switch wel te doen.

Handtekening