My fall favorites!

De herfst is inmiddels al dik een maand bezig, maar toch wou ik nog een lijstje maken met mijn favorites van dit seizoen. Een seizoen waarbij we al een beetje de warmte en gezelligheid van de winter willen opzoeken maar toch eigenlijk ook nog lekker dingen buiten willen doen zonder al te veel kou te lijden. De Herfst is ook het seizoen van het bekende, van oorsprong oogstfeest, Halloween. 

banner-herfst

Gadgets

In de herfst kleuren ook alle blaadjes van de bomen weer in de meest schitterende kleuren. Voor fotografie is dit 1 van de mooiste seizoenen om op de gevoelige plaat vast te leggen. Mijn eerste favorite van de herfst heeft dan ook alles met fotografie te maken. Ik ben namelijk sinds een paar weken de trotse bezitter van een Olympus Trip 35. Een echte 35 millimeter, analoge camera, oftewel een camera waar nog rolletjes in moeten. Hoe oud de img_7575-2camera precies is weet ik
niet, maar hij moet minstens zo’n 30 jaar oud zijn want de camera werd geproduceerd tussen 1967 en 1984, een echt collecters-item dus voor de de liefhebber van fotografie en het meest gave ervan is nog wel dat hij nog prima werkt ook. Hier zal ik dus de aankomende tijd veel plezier aan beleven door er wat mee te gaan experimenteren.
9200000019518014Muziek luisteren doe ik altijd erg graag en vooral heel veel. Daarom zijn goede oortjes voor mij heel belangrijk. De muziek die ik luister moet ik ook echt op een fatsoenlijke kwaliteit kunnen luisteren. Op dit moment heb ik oortjes van House of Marley, een nog vrij onbekend merk maar wel een merk wat pure kwaliteit levert. Het geluid in de oortjes is fenomenaal voor de prijs die je er voor betaald, slechts 15€ in mijn geval, en de afwerking van de oortjes is schitterend. Het geluid in de oortjes is goed uitgebalanceerd en heeft daardoor geen overdreven aanwezige bass, iets wat veel oortjes wel last van hebben. De achterkant van de oortjes is afgewerkt met hout en aan de voorkant is het afgewerkt met aluminium. Dit geeft de oortjes een erg classy feel en je krijgt daardoor echt waar voor je geld.

En met deze gadget is de overstap naar de volgende categorie, namelijk:

Music

green-day-revolutionMuziek luister ik altijd, ik ontdek altijd nieuwe dingen en veel van de artiesten die ik luister zijn gelukkig ook nog steeds actief in de muziek industrie. Mijn muziek favorite van deze herfst is het nieuwe album van Green Day. Het album brengt Green Day weer back to the old days van de band, maar geeft er toch weer een moderne twist aan. Een album wat klinkt als het oude Green Day maar toch volledig nieuw is. Mijn volledige review van Revolution Radio vind je hier.

blurryface800_0Ook luister ik de laatste tijd veel naar het meest recente album van Twenty One Pilots. In eerste instantie vond ik de muziek van deze band helemaal niks, maar hoe meer ik de muziek luisterde hoe toffer het werd. Vooral de nummers die niet als single uitgebracht zijn en dus geen hit geworden zijn, zijn ontzettend tof en er zitten ook ontzettend toffe style mixes in met onder andere R&B, Rock en elektronische muziek.

5a8b333a0c84b6c302b65e48f7df6e98-1000x1000x1Daarnaast komt er op 28 oktober nog het nieuwe album van één van mijn favoriete bands uit, een band die vrij onbekend is, namelijk Empire of the Sun. Het is ondertussen alweer 3 jaar geleden dat de band een album uitbracht en nu is het eindelijk weer zover, ik kijk er ontzettend naar uit! Zodra ik het album goed heb kunnen luisteren kun je ook een review van het album van mijn kant verwachten.

Games

Een game die mij op dit moment echt in zijn greep heeft is Forza Horizon 3. Als echte Forza fan ben ik helemaal weg van deze serie binnen de Forza franchise en het derde deel is misschien wel 1 van de beste racegames ooit gemaakt. De Horizon series speelt zich af op een muziekfestival en is in tegenstelling tot de normale Forza games een open world game. De map van Horizon 3 is groter dan ooit en de graphics zijn zoals we van Forza gewend zijn fenomenaal. Ik zal later nog een uitgebreide review van deze game plaatsen.

Food

1441376317-tumblr-lsd8higtv91r3ci18o1-500bij deze op 1 na laatste categorie zijn we meteen aangekomen bij de lekkerste. In de herfst zijn er weer allerlei typische gerechten en snacks. Denk bijvoorbeeld aan het sinterklaassnoepgoed, de stamppotten en misschien wel het allerbelangrijkste van allemaal van allemaal: De Pumpkin Spice Latte van de Starbucks! Man wat ben ik verslaafd aan deze vloeibare hemelsheid, al is mijn portemonnee wat minder blij mee. Ik kijk ieder jaar weer uit naar deze heerlijke koffie welke Starbucks in het Halloween seizoen schenkt.

Books

En dan last, maar zeker niet least komen we aan bij de categorie boeken. As we speak ben ik helemaal in de ban van de Divergent trilogie. Een boekenserie over een futuristische stad welke in fracties verdeeld is. Als er een opstand ontstaat in de stad ontstaat er een totale chaos. De boeken hebben mij tot nu toe ieder woord geboeid. Ze zijn ontzettend spannend en lezen hartstikke lekker weg, een aanrader voor fans van Hunger Games en Maze Runner.

Maar het boek waar ik echt trots op ben deze herfst is het boek ter afscheid van de Looping Star van slagharen. Het boek ”Afscheid van een icoon” is een limited edition van 2000 boeken en is uitgegeven door Slagharen zelf. Het boek bevat ontzettend veel foto’s van de geschiedenis van de baan, van de opening tot het heden. Ook staan er verhalen in van medewerkers en trouwe bezoekers. Een ontzettend mooi collecters-item en een mooi aandenken aan deze iconische baan.

collage-looping-star