It happened to be my birthday

11 september, de dag die in de Verenigde Staten nou niet bepaald wordt gezien als een vrolijke dag. Maar bij ons thuis is het dan ieder jaar feest, het is namelijk mijn verjaardag! Dit jaar mocht ik de leeftijd van 20 jaar bereiken. Een leeftijd waarbij je een fase van je leven in gaat waar je zomaar niet meer uitkomt, namelijk de tig. Als dat maar goed komt. En wie jarig is trakteert, maar ontvangt ook leuke cadeautjes. In deze Birthday haul laat ik jullie zien wat ik dit jaar gekregen heb. banner

Een beetje muziekliefhebber heeft natuurlijk een collectie cd’s. Deze kan bestaan uit een stuk of 10 cd’s of uit tientallen tot honderden stuks. Maar iets wat natuurlijk nog veel vetter is zijn echte langspeelplaten, kort gezegd Lp’s. Zelf had ik al 1 plaat in mijn bezit en ik luisterde met grote regelmaat de platen van mijn vader op de platenspeler van mijn vader. Maar nu ik mijn platen collectie uit wou gaan breiden werd het ook maar tijd voor een eigen platenspeler.  Dit werd dan ook het cadeau wat ik van mijn ouders kreeg, mijn eigen pick-up! Alles moet klein beginnen dus zo ook mijn platenspeler. Gekozen wordt voor de compacte Soundmaster PL 186. Deze platenspeler heeft een houten bekisting en heeft ingebouwde speakers waardoor het niet nodig is om deze op een aparte versterker aan te sluiten. Daarnaast heeft de platenspeler een uitgang voor een koptelefoon en aan de achterkant zitten aansluitingen voor externe boxen. Naast de mogelijkheid tot het afspelen van Lp’s heeft de Soundmaster PL 186 ook een ingebouwde FM radio, deze is alvast ingesteld op 3FM en daar zal hij ook niet snel vanaf gaan.

img_6493-2

Maar een platenspeler heb je natuurlijk niks aan zonder een stel platen. Zoals gezegd had ik zelf al 1 eigen plaat. Telkens dezelfde plaat draaien wordt natuurlijk ook saai, daarom kreeg ik bij de platenspeler ook nog 2 lp’s. Deze twee platen hebben de industrie allebei op hun eigen manier zeker veranderd. De eerste van de 2 is het debuut album van de legendarische band Nirvana, het album Nevermind. Dit album heeft het rockgenre in de jaren 90 compleet veranderd. Met dit album liet Nirvana zien dat ook een ruige rockband prima muziek kan maken die voor een heel breed publiek luisterbaar is. Dat bleek uiteindelijk ook want de leadsingle van het album, Smells Like Teen Spirit, groeide uit tot een enorme wereldhit die tot de dag van vandaag nog regelmatig op de radio te horen is. Maar naast dit nummer zit het album natuurlijk vol met heerlijk nummers, andere bekende nummers van het album zijn Come as you are, Lithium en In Bloom. De rest van het album is natuurlijk ook een genot voor de oren en dit album is eigenlijk toch wel een must-have voor de muziekliefhebber.

Het tweede album is het album Mylo Xyloto van Coldplay. Nu is dit album niet zo groundbreaking als het album van Nirvana, maar voor fans van Coldplay is dit toch wel een album die een verandering betekende. Dit album is namelijk het begin van een nieuw Colplay. Waar Coldplay eerst heerlijke rock knallers maakten als Clocks, Viva la Vida en Politik, zijn ze het vanaf dit album iets rustiger aan gaan doen. Ik zelf zie het altijd dat Coldplay sinds dit album wat commerciëlere muziek is gaan maken. Een gedeelte van het rockkarakter van Coldplay is bij dit album verloren gegaan maar alsnog klinkt het album op en top Coldplay. Ik wil natuurlijk ook absoluut niet zeggen dat het een slecht album is, het is nog altijd één van mijn favoriete Coldplays albums. Het album staat volgepakt met hits, denk hierbij aan de nummers Paradise, Charlie Brown, Every Teardrop is a Waterfall en het nummer waar Coldplay de samenwerking aanging met Rihanna, Princess of China. Een ontzettend lekker album waar ik naar kan blijven luisteren en ook staan er een aantal van mijn favoriete Coldplay nummers op.

img_6519-2

img_6524-2Ook kreeg ik van mijn beste vriendin een aantal hele leuke cadeautjes. Als eerste kreeg ik 2 strips gebaseerd op films van mijn favoriete filmstudio: Pixar! De films van Pixar weten mij altijd ontzettend te vermaken dus deze 2 strips gebaseerd op de films Inside Out en The Good Dinosauer weten dat vast ook te doen. Al ga ik de strip van The Good Dinosauer pas lezen als ik de film heb gezien, wat ik dus nog niet gedaan heb, shame on me als grote Pixar fan. Maar de strip van Inside Out zal ik binnekort wel vol plezier gaan lezen want deze film is er eentje zoals alleen Pixar ze maakt. Een film die je verwonderd en ook aan img_6532-2het lachen maakt gecombineerd met een geweldige animatie.

Ook kreeg ik van mijn beste vriendin iets wat ik al een tijdje wou. Namelijk een ketting met het logo van de Hungergames series: The Mockingjay! Ook hier ben ik superblij mee en deze zal ik dan ook regelmatig gaan dragen.

Nu we alweer in september zitten staat het nieuwe jaar voor je het weet alweer voor de deur. Iets wat op mijn kamer altijd een vrij prominente plek heeft zijn kalenders, het liefste van zo veel mogelijk verschillende onderwerpen. De eerste kalender voor 2017 had ik dan na mijn feest alweer binnen. Deze kalender staat vol met prachtige foto’s van de mooiste stoomlocomotieven, een manier van voortbewegen dat me altijd heel erg heeft geboeid en gefascineerd. In 2017 kijk ik dus iedere maand naar een andere mooie stoomloc.

img_6527-2

And last but definitely not least, heb ik nog wat nieuw leesvoer gekregen. Het boek Weerwolfnachtbaan van Paul van Loon is een boek wat ik al een tijdje wou hebben. In dit boek gaat de succesvolle weerwolf van Paul, Dolfje Weerwolfje, op avontuur in het grootste pretpark van
Nederland, De Efteling. Een boek dat geschreven is door zo’n goede Nederlandse schrijver en zich ook nog eens afspeelt op 1 van mijn favoriete plekken wil ik natuurlijk lezen.

img_6523-2Ja ik weet dat het een kinderboek is, maar ik ben van mening dat de boeken van met name Paul van Loon en Jacques Vriens prima geschikt zijn voor ook wat ouder publiek. Ik schaam me er dan ook totaal niet voor dat ik zo af en toe wel eens een kinderboek lees. Het is gewoon een lekker genre om af te wisselen met de fantasy die ik voornamelijk lees. In plaats van dikke, uitvoerig beschreven boeken eens een wat simpeler niet al te diepgaand boekje, ik vind het heerlijk als tussendoortje.

 

Natuurlijk heb is dit niet alles wat ik gehad heb, maar ik ga jullie natuurlijk niet vertellen hoeveel geld ik voor mijn verjaardag heb gehad, dat gaat jullie helemaal niks aan en boeit jullie waarschijnlijk ook niks. Al met al heb ik ontzettend leuke cadeaus gehad en natuurlijk ook een hele leuke verjaardag, ik heb het ingaan van de tig goed gevierd en ik mag vanaf nu een jaar lang zeggen dat ik de mooie ronde leeftijd heb van 20 jaar.

Handtekening