Meet the music: DNCE

qZbf4GaS_400x400

Zoals ik in mijn eerste post al zei, is muziek een belangrijk deel van mijn leven en is mijn muzieksmaak daarnaast ook heel erg breed. In deze blog stel ik jullie voor aan DNCE. Een pasgeboren Amerikaanse popband met veel potentie.

 

 

DNCE een band waar ik tot een paar weken terug nog nooit van had gehoord. Dit was voordat ik onderzoek ging doen naar wie nu eigenlijk achter die enorme hit ”Cake by the ocean” zit. Inderdaad dat vrolijke nummer wat op dit moment op ieder radio station erg veel gedraaid wordt. Dit nummer maakte me zo nieuwsgierig naar de artiest welke er achter zit, dat ik op onderzoek uit ging.

Al gauw kwam ik er achter dat dit nummer van de band DNCE is. Maar wie zijn DNCE nou? DNCE is een Amerikaanse popband bestaande uit vier leden: leadzanger Joe Jonas, inderdaad 1 van de Jonas brothers, gitariste Jinjoo Lee, basgitarist en toetsenist Cole Whittle en drummer Jack Lawless. De muziek die ze maken kan ik het beste omschrijven als een beetje funky pop, erg vrolijk met wat groovy riffjes en grappige teksten.

De band heeft tot nu toe nog maar 4 nummers uitgebracht welke allemaal te vinden zijn op hun debuut EP ”Swaay”. Deze 4 nummers gaan zoals veel nummers in de popindustrie over, je raad het al, de liefde. Alleen DNCE pakt het op een heel originele manier op. Ze leggen de nadruk niet zo hard op het lief hebben en het missen van een bepaalde persoon. In plaats daarvan omschrijven ze het lief hebben van een persoon op een grappige manier. Pak bijvoorbeeld het nummer ”Tootbrush”, hier wordt gezongen over dat de vertellende persoon in het nummer wil dat degene die hij lief heeft een tandenborstel achter wil laten. Op een grappige en directe manier wordt hier dus gerefereerd naar het blijven slapen van een jongen of een meisje. Ook daar legt de band in de nummers niet zo de nadruk op, dit maakt het allemaal niet zo specifiek en dit maakt de teksten naar mijn mening een stuk luchtiger en prettig om te luisteren.

Naast de sterke teksten zijn de melodieën van de nummers ontzettend vrolijk, maar ook weer niet te. Dat is iets waar veel pop artiesten naar mijn mening de mist in gaan, ze maken de melodieën van nummers zo vrolijk zodat er weinig ruimte over blijft voor echte emoties. De nummers van DNCE daarentegen zitten vol emotie en vertellen echt een geloofwaardig verhaal, zoals muziek hoort te zijn, het vertellen van emoties of levensgebeurtenissen.

De stijl van de band is gebaseerd op grote namen als Electric Light Orchestra en Earth, Wind and Fire. Normaal ben ik helemaal niet zo van de pop muziek maar de nummers van DNCE spreken me heel erg aan. Hun grote hit is natuurlijk ”Cake by the ocean”, maar is dit ook het beste nummer van de 4 uitgebrachte eigen nummers? Nee naar mijn mening niet, alle 4 de nummers zijn erg sterke nummers maar naar mijn mening springt het nummer ”Toothbrush” er het meeste uit. Een vrolijk nummer met een aanstelijke melodie en een sterke tekst, maar eigenlijk hebben alle 4 de nummers deze ingrediënten wel.

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze band? Dan raad ik het zeer aan om eens naar ze te gaan luisteren. Ze zijn te luisteren op streamingsdiensten als Spotify en Apple Music en hun EP is te koop op iTunes. Daarnaast heeft de band aangegeven dit jaar nog met een volledig studio te willen komen, ik wacht hier alvast met smacht op en kan niet wachten tot het uit komt.

dnce-joe-jonas-bb30-2015-billboard-01-1000

 

Handtekening