Gotta catch ‘m all!

Het was de afgelopen week het onderwerp van de dag op media: Pokémon Go! Ondanks dat het tot afgelopen weekend nog niet officieel in Nederland te downloaden was, waren er al een hele hoop jongeren die het de afgelopen week al constant hebben gespeeld. Ook ik speel het al een hele week en heb het spel al goed kunnen testen.

Banner

Allereerst voor de mensen die het spel niet kennen, wat praktisch bijna onmogelijk is gezien je dan echt onder steen geleefd moet hebben, een korte uitleg van de app. In Pokémon Go kun jij zelf een Pokémon trainer worden door in jouw omgeving Pokémons te vangen. Deze worden via GPS op een willekeurige plek gedropt, overal ter wereld. Deze kun jij dan door middel van Argumented Reality vangen.Argumented Reality of kort AR is de mogelijkheid tot het zien van voorwerpen door middel van je camera, deze voorwerpen zijn er in werkelijkheid dus niet. Je kunt je gevangen Pokémons vervolgens ook laten strijden tegen andere bij de zogenaamde gyms.

Zoals ik aan het begin al zei heb ik het spel gedurende afgelopen week ook al een tijdje gespeeld. Mijn algemene indruk van het spel is dat het een leuk spel is en dat je met het spel ook vooral weer eens een keer van je luie stoel komt tijdens je zomervakantie. Doordat je er ook voor naar buiten moeten kun je onderweg ook andere tegen komen en kun je ervaringen met het spel met elkaar uitdelen, dat is ook wel een leuke interactieve feature aan het concept en dat maakt het spelen ook weer leuker.

Ik denk ook dat daar een stukje van het succes van de app ligt. Door het spel een stukje actiever te maken onderscheid het spel zich van eerdere Pokémon spellen. Natuurlijk is het ook een stuk bereikbaarder omdat het een gratis app is. Ook is Pokémon voor veel jongeren jeugdnostalgie. Velen wilden als kind kijkend naar Pokémon ook graag de schattige beestjes vangen, juist dat is nu mogelijk met deze app.

pokemongofeat

Wat wel te merken is, is dat het spel nog heel erg in de beginfase is. Want op dit moment worden de servers nog te vaak overbelast waardoor het spelen onmogelijk wordt gemaakt. Ook zitten er nog veel bugs in het spel en hangt het spel nog vaak vast tijdens het vangen van een Pokémon.

Naast dat het spel allemaal erg leuk is, heeft het ook zijn keerzijde. Zo zijn er veel mensen die het spel blind gaan spelen en daardoor niet meer op hun omgeving letten. Dit kan erg gevaarlijke verkeerssituaties opleveren maar ook gaan mensen op plekken komen waar ze helemaal niet mogen komen. Dit allemaal om die ene zeldzame Pokémon te kunnen vangen. Als je zo ver gaat met het spelen van een spel dan ben je naar mijn mening toch wel met gekheid geslagen en dan moet toch echt wel gaan nadenken waar je mee bezig bent.

Al met al is Pokémon Go een erg leuke app welke echt herrieneringen van vroeger naar boven brengt.  Ook kun je je er lekker mee vermaken tijdens een wanddelinkje door de bossen of door een park, daarmee kunnen ouders van tieners ook niet meer zeiken dat ze niet buiten komen. 😛

Handtekening