Vier de start van de zomer!

Midsummer logo

Tegenwoordig is het helemaal hot, de zogenaamde foodtruck festivals. In de basis is het eigenlijk gewoon een festival met veel eten en drinken, goede muziek en een goede overall sfeer over het hele festival. Ook de Efteling speelt in op deze trend, zij organiseerde afgelopen zaterdag voor de tweede maal het Midsummer Festival, een festival om de start van de zomer te vieren!

De Vorige edite was ik er niet bij omdat ik de line-up niet echt de moeite waard vond, maar dit jaar had de Efteling het helemaal over een andere boeg gegooid. Dit jaar was het namelijk duidelijk een echt jongeren festival, geen familiethema met elfjes en trollen die de boventoon vormen. Maar een festival met fantasie, foodtrucks en verschillende area’s met lekkere muziek. De area’s dit jaar waren: Midsummer area, Sweet Summer, Summer Fun en Sssilent Summer. Deze area’s hadden ieder hun eigen sfeer en andere muziekstijlen.

Foto: Carlo van Schijndel

Foto: Carlo van Schijndel

Midsummer area was eigenlijk een beetje de mainstage van het festival. Deze area stond vol met foodtrucks met de meest uiteenlopende gerechten, Pizza, verse friet, hamburgers, wraps, ga zo maar door! Ik heb hier van verschillende foodtrucks wat gerechten geprobeerde en de kwaliteit was uitermate goed. De producten waren allemaal super vers en met erg veel zorg bereid. De muziek in deze area was niet helemaal mijn ding, hier mochten sing en songwriters namelijk hun ding doen. Wel had de Efteling hier wel uitgepakt met grotere namen als Nielson, Waylon en Niels Geusebroek. Voor mij was dit vooral een lekker achtergrond muziekje als dat ik er echt aandachtig naar ging luisteren. Maar de sfeer in deze area was erg goed, een lekkere ontspannen sfeer waarin je lekker even kon zitten voor een hapje en een drankje. Daarnaast was er ook wat straat entertainment te vinden welke de nodige humor overbrachten.

Foto: Carlo van Schijndel

Foto: Carlo van Schijndel

Op het plein bij Droomvlucht was de sfeer weer heel anders. Hier stond namelijk een DJ hedendaagse top 40 muziek te draaien. Maar hierbij werd ze ondersteund door een zangeres en een vrouw op een saxofoon, deze deden om de beurt hun ding. Vooral de Sax zorgde voor een goed sfeertje naar mijn mening. Naast de DJ’s stonden er nog een aantal foodtrucks welke allerlei zoete versnaperingen verkochten. Halverwege de avond kwamen er zelfs nog een aantal steltlopers bij welke verkleed waren als bloemen en planten. Een plein welke echt bij de sfeer van Droomvlucht paste, al vond ik de sfeer niet zo sterk als op de andere area’s. Maar het was zeker een leuke area om even langs te gaan.

Foto: Carlo van Schijndel

Foto: Carlo van Schijndel

Mijn favoriete area van het festival was Summer Fun, deze area was te vinden tussen al het achtbanengeweld in Ruigrijk. Het concept hier was eigenlijk heel simpel, maar ontzettend tof. Er stonden een paar bakken met ontzettend veel singletjes met allerlei soorten muziek, je kon deze uitzoeken en degene die jij leuk vond kon je bij de DJ inleveren en hij zou ze dan gaan draaien. Werkelijk een geniaal concept, want zo krijg je een erg gevarieerde playlist met smaken van allerlei mensen. Tussen deze singletjes zaten heerlijke klassiekers van onder andere Pearl Jam, U2, Queen, verschillende old school Hip Hop. Mijn gezelschap en ik hebben hier toch een lange tijd gestaan om singletjes uit te zoeken en deze aan de DJ te geven terwijl stonden te genieten van de lekkere muziek die er werd gedraaid. Voor de muziekliefhebber was dit echt de place to be op het Midsummer Festival.

Foto: Carlo van Schijndel

Foto: Carlo van Schijndel

Ook in de area Sssilent Summer was het één groot feest, dat zou je eigenlijk toch niet verwachten met een naam als dit. Maar niet is minder waar, want in deze area was een zogenaamde Silent Disco. Heel simpel gezegd was het een stuk bos waar men los ging op muziek via een koptelefoon, maar de mensen zonder koptelefoon hoorde deze muziek dus niet en zagen alleen maar mensen gek doen terwijl er geen muziek was. Geniaal om te zien en fantastisch om me te doen! Één groot feest op een klein sfeervol stukje bos.

De Avond werd afgesloten met een prachtig verlichte vijver midden in het park. Hierop dreven allerlei waterlelies met verlichting erin die van kleur veranderde, een snoepje voor de ogen! Helemaal aan het einde van de avond was het tijd voor een show Aquanura, de watershow van het park. Deze avond draaide de speciale Tiesto versie die is ontworpen voor avonden als deze. Zoals de andere shows was dit een spektakel om te zien en een mooie afsluiting van een fantastische avond.

Het Midsummer Festival was een avond vol sfeer, lekker eten en het park was ook schitterend aangekleed. De Efteling heeft hiermee bewezen dat ze ook prima een festival voor jongeren in elkaar kunnen zetten en ik vind dit ook zeker voor herhaling vatbaar. Tot slot wil ik Carlo bedanken voor het gebruiken van de foto’s en zeg ik volgend jaar doen we dit weer!

Handtekening