Tolle Achterbahnspaß deel 2: Tripsdrill

Sinds een paar jaar probeer ik het pretparkseizoen te beginnen met een weekendje pretparken. Vorig jaar was dat Europa Park, dit jaar stond wederom een tripje naar Duitsland op de planning. Het laatste weekend van openingsmaand april was het dan zover. Ik ging samen met mijn beste vriendin op pad om voor ons beide 2 nieuwe parkjes te ontdekken: Holiday Park en Tripsdrill! Op dag 2 genoten we een dagje van Tripsdrill!

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Na een overnachting in een schattig dropje vol met vakwerkhuisjes, maakten we onze weg door het prachtige glooiende landschap vol bossen en wijnvelden naar ons tweede en laatste park van de trip: Tripsdrill. Dit park zag ik altijd op foto´s van andere en ik zag het vaak genoeg op de borden langs de weg staan onderweg naar vakantie. Ik kon daarom echt niet wachten om het te bezoeken, want ik had echt het gevoel dat ik helemaal verliefd zou worden op dit park.

Als je het park binnen loopt is het net of je een dorp in de omgeving in stapt. De mainstreet bestaat uit 2 rijen met ontzettend mooi vormgegeven vakwerkhuisjes die aanvoelen alsof ze echt gebouwd waren om in te wonen en werken. De waslijnen die door tussen de huisjes hangen maken het geheel nog dynamischer en fotogenieker als het al is en op het eind van de straat schitterd een traditionele Maibaum. Maar niet zomaar een exemplaar, maar een uitkijkattractie die is gethemed naar een Maibaum. In de huisjes van de mainstreet zit verder nog wat horeca, een souvenir winkel en een indoorspeeltuin. Aan de rand van de mainstreet staat en watermolen waar binnen in en een stukje naast het gebouw een erg goed funhouse zit.

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Achter in het park is waar we de eerste attracties deden. Hier vind je namelijk de grootste attracties van het park. We begonnen de dag met houten achtbaan Mammut. Het thema van deze baan is een houtzagerij. Naast een goed gethemede wachtrij en station heeft de baan ook nog een klein darkride stukje net voor de lifthill, waar een zaagmachine ophol slaat en jij als bezoekers net langs de zaagschijven af gaat. De baan zelf is een vrij gemiddelde woodie. Niet slecht, maar zeker ook niet heel bijzonder. Wel is hij ontzettend soepel en zitten de treinen heerlijk.

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Daarna was het tijd voor buurman G’sengte Sau. Deze wilde muis baan is net als Mammut van de Duitse fabrikant Gerstlauer. En dit type, de Bobsled, staat erom bekend dat het verrassend leuke baantjes zijn. Deze baan was geen uitzondering daarop, hij scheurt lekker door de bochten, geeft wat lekkere airtime weg en de helixen op de baan zijn al helemaal om te genieten. En dit alles is in combinatie met wat interactie met de logflume en het prachtige kasteel waar de baan doorheen raast.

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

De grootste en spectaculairste baan van het park is Karacho. Dit was de eerste Infinity Coaster die Gerstlauer heeft gebouwd en al sinds het moment dat deze baan gebouwd werd wou ik naar Tripsdrill afreizen om erin te gaan. En wauw, wat een ontzettend gave baan is dit, de launch is heerlijk krachtig, de inversies gooien je lekker alle kanten op, de hangtime in de eerste inversie net na de start in het donker is fantastisch en als toetje daarop heeft de baan ook nog wat ejector airtime. Ook de theming komt echt heel erg goed uit de verf, het station is gethemed naar een fabriekshal van een gekke uitvinder met een erg toffe wachtrij. Maar het mooiste van de theming van de baan vind ik de treinen. Ik vind dit echt 1 van de vetste treinen die ik ooit heb gezien en ik kan naar zowel de treinen als de baan zelf blijven kijken. Gewoon hou de treinen door de baan heen schieten en vloeiend en soepel overal doorheen gaan. Dit is echt 1 van de mooiste banen waar ik naast heb gestaan en om naar te kijken en hij rijdt net zo lekker!

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Naast de achtbanen en de waterattracties, een logflume en een rapids, bestaat het park vooral uit kleine flatrides of tracked rides voor kinderen. Maar alles is wel zo ontzettend tof gethemed en het is er erg mooi groen met veel grote bomen en veel bloemen en struiken. Het park voelt als een kindje van een pretpark en een openluchtmuseum. Want naast de attracties zijn er ook veel minimuseumpjes over oude ambachten, maar ook naast de paden en in de wachtrijen zijn wat educatieve dingen te vinden. Veel van de wachtrijen voelen dan ook aan als walktroughs, ze zijn schitterend gethemed, nergens slinger rijen en hier en daar hangen infobordjes. Daarnaast zijn er door het park heen wat animatronic shows te vinden van onder andere een boerderij, een typisch Duits bandje en een Duitse woonkamer. Deze gaan allemaal gepaard met wat foute Duitse humor. Iets waar het park erg goed in is, ook bij hun attracties. De logflume boten zijn bijvoorbeeld badkuipen en in de darkride daarvan ga je door een oud badhuis vol naakte vrouwen, jong en oud. Maar ze hebben ook een waltzer waarvan de gondels gethemed zijn naar cakevormen, ze hebben een soort enterprise waar je plaats neemt in een wasmand en zo hebben ze nog een aantal andere gekke dingen.

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Het aanbod aan flatrides is vooral gericht op kinderen, maar ook aan de thrillseekers is gedacht. Een aantal jaar geleden hebben ze een prachtig gethemede Gerstlauer Skyfly gebouwd. Zoals je leest ben ik erg gecharmeerd van de theming in het park. Ik zou in dit park gewoon uren kunnen rondlopen zonder attracties te doen en alleen maar te genieten van te kijken naar de attracties en de gebouwen in het park.

Tripsdrill, Cleebronn, Germany

Tripsdrill is zeker een park waar ik nog vaker ga komen. Het attractieaanbod is goed, de horeca is er goed en ze hebben ontzettend leuke attractie merchandise. Het hoogtepunt van het park vond ik toch wel de theming en alleen hiervoor zou ik terugkomen, en voor Karacho natuurlijk.