Tolle Achterbahnspaß deel 1: Holiday Park

Sinds een paar jaar probeer ik het pretparkseizoen te beginnen met een weekendje pretparken. Vorig jaar was dat Europa Park, dit jaar stond wederom een tripje naar Duitsland op de planning. Het laatste weekend van openingsmaand april was het dan zover. Ik ging samen met mijn beste vriendin op pad om voor ons beide 2 nieuwe parkjes te ontdekken: Holiday Park en Tripsdrill! De eerste dag was het tijd voor Holiday Park! 

Holiday Park, Haßloch, Germany

Het begon zaterdagochtend lekker vroeg, om 6 uur ‘s ochtends reden we vanuit het zonnige zuiden van ons land richting Duitsland om rond 10 uur op onze eerste bestemming aan te komen: Holiday Park! Dit parkje in het Duitse Haßloch is een paar jaar terug door Plopsa overgenomen en de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het park.

Holiday Park, Haßloch, Germany

Holiday Park staat vooral bekend om haar Intamin Megacoaster, Expedition Geforce. Dit oranje monster is meerdere malen uitgeroepen tot beste achtbaan ter wereld, maar dat vond ik hem niet echt waardig om heel eerlijk te zijn. Ik vind het zeker een gave baan, met lekker veel airtime, wat goed gooi en smijt werk, maar zeker niet de beste achtbaan die ik heb gedaan. Voor mij is deze baan een beetje overhyped. De baan ligt er bijvoorbeeld wel heel erg mooi bij tussen het groen en je hebt prachtig zicht op de baan omdat het pad midden tussen de track gesitueerd is, maar het thema vond ik maar een beetje armzalig overkomen en ook de merchandise kwam erg goedkoop over.

Holiday Park, Haßloch, Germany

Holiday Park, Haßloch, Germany

De andere grote achtbaan van het park is Sky Scream. Dit is 1 van de eerste investeringen die Plopsa deed in Holiday Park. Deze 45 meter hoge tripple launch coaster van de Amerikaanse bouwer Premier Rides haalt snelheden tot bijna 100 kilometer per uur en heeft een inline-twist en een non inverting loop.  De baan zelf was ik eigenlijk niet heel erg van gecharmeerd. Of naja, ik vond het zeker een leuke baan, maar niet heel bijzonder ofzo. De hangtime bovenin is fantastisch en de ejecter airtime daarop volgt op de achterste rij is ook leuk, maar ik vond de launch niet heel krachtig en de lay-out kort en eentonig. Van alle tripple launchbanen is dit denk ik toch wel de minste die ik heb gedaan. De scheenbeenbeugels waar je veel mensen over hoort klagen had ik persoonlijk niet zo veel last van, ze bezorgden geen pijn en ik vond ze verder ook niet onprettig. Het thema van de baan vind ik dan wel weer heel erg geslaagd. De wachtrij is een soort loopspookhuizen inclusief jumpscares, waar ik van eentje echt heel erg van schrok toen er opeens een bovenlichaam uit het plafond naar beneden kwam. De facade bestaat uit een aantal halve ruines van industriële gebouwen, vol graffiti en andere vernielingen. Ik vond het een heel tof en goed uitgewerkt thema en iets wat je niet zou verwachten in een Plopsa park.

Holiday Park, Haßloch, Germany

Nieuw dit jaar was Holiday Indoor, een grote hal vol famillie attracties, zoals we die kennen van Mayaland in Plopsaland de Panne. Echter heeft deze geen Maya thema, omdat het Mayaland hier al buiten was. Deze hal had 3 thema’s: Heidi, Mia and Me en Tabaluga. Drie vrij verschillende thema’s die verrassend mooi in elkaar over gaan in de hal. Het Heide gedeelte bestaat uit een restaurant en een theatertje, verder geen attracties. Van Mia and Me staat er 1 attractie en dat vond ik zelf de verrassendste attractie van het park. Het is een soort Dumbo molen, maar dan met suspended bakjes. Echt heel tof en met 2 volwassenen erin kan hij soms nog aardig heen en weer zwaaien, soms denk je zelf dat ie bijna over de kop gaat. Daarnaast waren ze ook nog heel mooi aangekleed en het mechanisme dat er voor zorgde dat je omhoog en omlaag kon gaan, zorgde er ook voor dat de vleugels van het elfje wat op het bakje zat ook nog heen en weer bewogen, erg tof detail. Naast wat speeltoestellen was er nog een tweede echte attractie, namelijk een junior coaster. Dit is dezelfde lay-out als we kunnen vinden in Plopsa Indoor Coevorden en Hasselt, maar in plaats van een Piet Piraat thema, heeft deze een Tabaluga thema. Deze hal heeft me echt verrast en het was voor mij het mooiste stukje van het park.

Holiday Park, Haßloch, Germany

De algehele sfeer van het park is gewoon heel prettig, er is veel groen, de attracties zijn mooi gethemed en er draait leuke audio. Het leuke aan de muziek in het park vind ik dat de muziek meestal niet voor de attracties apart is gemaakt, maar dat het wel te maken heeft met de thematisatie. Ze hebben bijvoorbeeld een pleintje met allemaal attracties die met vliegen te maken hebben en daar werden allemaal rock-nummers gedraaid die te maken hebben met vliegen. Themagebieden die naar een IP van Studio 100 zijn gethemed, daar werd natuurlijk de muziek van die serie gedraaid. Een verscholen attractie in het park, ik wist van tevoren ook niet dat die er was, is de darkride Burg Falkenstein. Als groot liefhebber van darkrides vond ik dit persoonlijk de minste attractie van het park. Het is een erg donkere darkride door een kasteel, waar continue mensen worden gefolterd, mensen gillen en een enkeling zit te genieten van het leed van anderen. Nee, deze darkride is het niet voor mij. Ook mede doordat veel de animatronics het niet meer deden. De Inamin rapid die er tegenover ligt is wel heel tof, mooi gethemed, mooie ligging door de bossen en je kunt er aardig nat in worden. Over het algemeen ben ik sowieso toch wel een fan van Intamin Rapids.

Holiday Park, Haßloch, Germany

Eindoordeel van Holiday park is dat het een erg leuk park is. Met Plopsa als eigenaar gaat dit park een mooie toekomst tegemoet. Als je kijkt wat Plopsa nu al aan rethemes en nieuwe attracties heeft gedaan, denk ik dat het zeker wel goed gaat komen met dit park. Ook heeft het park veel uitbreidingruimte, dus mogelijkheden genoeg. Mij zul je er zeker nog wel een keer terug zien, maar dan waarschijnlijk wel pas bij een toekomstige uitbreiding.