Discover your own Magic!

Vanaf de opening van Troy gaat het voor het toen nog hele kleine Sevenumse parkje Toverland heel hard. Na Troy volgde de Magische Vallei en anno 2018 zijn er daar nog 2 gebieden bij gekomen, entreegebied Port Laguna en themagebied Avalon. Met deze gebieden laat Toverland echt zien klaar te zijn voor een grote toekomst. Een maand na opening leek het mij wel een mooi moment om te vertellen wat ik van deze 2 nieuwe werelden vind.

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Laten we beginnen bij de plek waar vanaf nu iedere dag Toverland begint, Port Laguna. Voorheen kwam je Toverland binnen door een soort kasteelpoort die vastgeplakt zat aan een enorme loods. Nu het park steeds groter en volwassener wordt, kan dat natuurlijk niet meer. Gelukkig dachten ze er bij Toverland zelf precies hetzelfde over en zette ze een prachtig entreegebied neer. Port Laguna moet volgens Toverland een gevoel van vakantie opwekken en ik moet zeggen dat ze daar heel erg goed in geslaagd zijn. Het gebied met haar vrolijk gekleurde huisjes straalt samen met de palmbomen en andere mooie flora een tropisch sfeertje uit en doordat de straat in een halve maan  vorm is neergelegd oogt het echt als een heel mooi geheel. Vooral in het donker komt deze vakantie sfeer heel erg goed tot zijn recht, want het gebied is dan echt heel sfeervol verlicht.

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Het gebied zit vol met leuke details zoals de toverpunten waar bezoekers het gebied tot leven kunnen laten komen of de animatronic papegaai Ivy die allerlei verhalen vertelt over het gebied. Het themagebied kent ook een leuk verhaal over de familie Magistralis die magie in het gebied vond die via flessen aanspoelde op het strand van Port Laguna. Doordat al deze magie hier samen kwam, hebben ze hier hun thuis gevestigd en zijn ze begonnen om de magie vanaf deze plek te beschermen. Het verhaal wordt uitgebeeld door acteurs door het gebied te laten lopen, die echt heel goed in hun rol zitten en voor aardig wat vermaakt zorgen.

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Ook zorgt het gebied voor een mooie uitbreiding van het horeca en merchandise aanbod. Vlak na de toegangspoort vind men een grote souvenir winkel met alle belangrijkste merchandise uit het hele park. Een stukje verder vind men de Magistralis Magic Store. Een winkel waar men allerlei magische flessen, de toverstafjes en andere prullaria kan kopen. Tevens is dit ook mijn favoriete gebouwtje van het gebied. Qua horeca zijn er 2 punten in het gebied te vinden. Onder de schitterende vuurtoren Solaris kan men terecht voor heerlijk schepijs en tevens vind men er ook nog een puntje in de straat met Friet en snacks. Speciaal aan deze snackbar is dat men niet voor normale sauzen kan kiezen, maar dat er op de friet gekozen kan worden voor Pulled Pork of Stoofvlees. Ik heb deze al geprobeerd en het is echt heerlijk!

Port Laguna, Toverland, Sevenum, The Netherlands


Naast het schitterende Port Laguna is ook het nieuwe themagebied Avalon geopend, via een pad wat nu nog een beetje onnatuurlijk aanvoelt, maar dit zal wel goed komen als toekomstige uitbreidingen gebouwd zijn, loop je naar Avalon waar nog een schitterend gebied op je te wachten staat. Eyecather van dit gebied is niks minder dan een enorme B&M Wingcoaster. Deze 40 meter hoge baan in een schitterende blauwe kleur met de naam Fenix torent hoog boven alles in het park uit en trekt meteen je aandacht. De treinen zijn schitterend vormgegeven in de vorm van een Fenix en dat maakt de baan nog fotogenieker als dat het al is. De lay-out van de baan is geweldig met heerlijke hangtime in de Divedrop aan het begin van de rit, daarna volgt een Camelback met heerlijke airtime. Vervolgens schiet je een Immelman in, om daarna in een super krachtige Helix terecht te komen, gevolgd door een Zero-G-Roll. Hierna volgt nog wat speel bochtenwerk voordat je weer in de eindremmen terecht komt. Het is echt een heerlijke baan met leuke interactie vanaf het pad en de bootjes van Merlin’s Quest, de andere nieuwe attractie in het gebied, die op het water rond dobberen onder de Camelback en Zero-G-Roll. Daarnaast is de wachtrij en het station van de baan prachtig gethematiseerd. Het is alleen jammer dat direct wanneer je het station verlaat je door een lege loods heen rijdt, maar hier komt later dit jaar nog een darkride stuk heeft het park beloofd.

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

De algehele sfeer in het gebied is fantastisch met de vele paadjes, groen, Fenix die door het gebied kronkelt en het terras bij het nieuwe restaurant The Flaming Feather waar je een schitterend uitzicht hebt over het meer. Het restaurant zelf is ook heel mooi gedaan. Inspiratie is duidelijk op gedaan bij Lord of the Rings, gezien het erg op een Hobbit huisje lijkt en ook de rest van het gebied is duidelijk geïnspireerd op de wereld van Tolkien, maar dit geeft totaal niet omdat dit zich prachtig laat lenen voor zo’n gebied en omdat Tolkien zelf ook inspiratie had weggehaald bij de wereld van Avalon en de verhalen over Merlijn de tovenaar. The Flaming Feather is het eerste bedieningsrestaurant van het park en er zijn heerlijke bourgondische gerechten te krijgen en diverse soorten bieren. Vanaf het terras heb je ook een schitterend uitzicht op de buitenkant van het station van Fenix, welke een prachtige rotswand is met watervallen en de toren van Merlijn.

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Naast achtbaan Fenix vind je in het gebied ook bootjesattractie Merlin Quest. Het station van de attractie is helemaal opgetrokken van hout wat het een heel mooi authentiek karakter geeft. In het station vind men nog een kleine scene met een mooie animatronic en er hangen overal diverse decoratie zoals visnetten, kaarsen en lantaarns. Ook de boten zien er schitterend uit en zitten vol detail, mijn favoriete detail is denk ik toch wel het veertje welke voor in de lantaarn van de bootjes zit. De rit vaart eerst over het meer onder Fenix door en onder het station van Fenix zit een darkride gedeelte. In deze darkride vaar je langs 3 scene’s. In de eerste scene wordt je door een trol vertelt dat je wel de goede kant op moet gaan en dat Merlijn bezig is met een toverspreuk. In de volgende ruimte vind je dus Merlijn die bezig is met een toverspreuk tussen allerlei boeken die op het water drijven en zelfs enkele vliegende boeken. In de laatste scene kom je door een magisch bos waar je een ent tegen komt, zwevende rotsblokken en allerlei boomtrolletjes. Ik vind het darkride gedeelte erg mooi gedaan voor een park als Toverland en het laat zien dat het park met een klein budget tot veel in staat is. In de darkride wordt heel goed gebruikt gemaakt van geureffecten en mooie belichting. De darkride mag dan wel niet van Efteling of Disney niveau zijn, maar voor een park als Toverland is het echt van een heel hoog niveau en de afwerking is ook heel netjes gedaan.

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

Beide gebieden stralen echt heel veel sfeer uit en zijn een hele grote stap vooruit voor Toverland. Ze hebben een hoog niveau van afwerking met veel details en schitterende muziek die de sfeer nog extra versterken. Ook in het donker zien de gebieden er schitterend uit door de zorgvuldig gekozen verlichting. Als er een punt is waar ik kritiek op kan hebben, is het dat ik het vreemd vind dat in Avalon bijna alleen maar Engelse gesproken teksten zijn. Ik snap dat het in de sfeer van het gebied past, maar je zit nog altijd in een Nederlands park. Een combinatie van Nederlands en Engels zou ik dan passender vinden. Toverland laat hiermee zien dat ze klaar zijn voor een grote toekomst en dat ze echt volwassen zijn geworden. De gebieden behoren echt tot de top van Europa en ik kijk dan ook uit wat Toverland ons in de toekomst gaat brengen!

Avalon, Toverland, Sevenum, The Netherlands

One thought on “Discover your own Magic!

Reacties zijn gesloten.