Plopperdeplop, laten we eens diertjes gaan kijken!

Het is inmiddels alweer meer dan een halve maand terug, maar ik vond het toch de moeite waard om hier nog een mooie blog over te schrijven. Het laatste weekend van juni bezocht ik namelijk samen met mijn vriendin Sharona 2 pretparken in België. Een weekend vol plezier en door de overnachting ook een beetje een vakantiegevoel. Lees hier mijn verslag van dit weekend.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Het eerste park wat op de planning stond was het paradepaardje van Studio 100, namelijk Plopsaland de Panne. Voor ons beide was dit niet het eerste bezoek aan dit park. Voor Sharona was het wat langer geleden als voor mij en voor haar was dan ook veel nieuw. Ik heb toch wel een beetje een zwak voor Plopsaland, de materiaalkeuze is niet de allerbeste en vaak best goedkoop, maar het totaalplaatje is vaak wel heel erg sfeervol. Het Entreeplein vind ik bijvoorbeeld echt heel mooi, een sfeervol dorpsplein met een podium, fonteintjes waarin de kinderen kunnen spelen en wat terrasjes erop. Dit alles wordt ondersteund door de wonderlijke klanken van diverse Studio 100 muziek.

Een dagje Plopsaland is ook heel veel jeugdherinneringen ophalen van dingen als Plop, Samson en Gert, Big en Betsy. De nieuwe dingen zoals Maya en Wickie heb ik zelf geen herinneringen aan, maar van deze gebieden kan ik wel ontzettend genieten omdat het erg mooie gebieden zijn. Als ik kijk naar Mayaland, dan zie ik een ontzettend sfeervolle hal met leuke attracties. Qua afwerking en sfeersetting zou bijvoorbeeld Toverland hier nog veel kunnen leren met hun indoorgebieden.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Wickieland is persoonlijk mijn favoriete gebied van het park, hier hangt gewoon een heerlijk sfeertje en er staan 2 hele leuke attracties. De poppen die door het gebied heen staan zorgen daarnaast ook nog eens voor wat humor en dat geeft het geheel ook nog een speelse toon. Wat er naar mijn mening nog wel mist is een grote attractie. Het gebied is vrij klein en naar mijn mening zou je met dit thema ook een hele leuke darkride neer kunnen zetten en in de omgeving van het gebied is nog genoeg uitbreidingsruimte.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Het nieuwste themagebied van het park is het Heidi gebied met de nieuwe houten achtbaan Heidi the Ride. Wauw, wat een ontzettend sfeervol gebied heeft Plopsa hier weer neergezet. Een prachtig Alpenstraatje met de typische houten huisjes vol kleur, bloemenpracht en mooi houtsnijwerk. Heidi the Ride is een verrassend leuke baan met goede airtime, leuk bochtenwerk en hij houdt zijn snelheid goed vast. Het enige nadeel van de baan is dat hij wel heel kort is, voor je het weet is hij weer voorbij. Van mij had deze baan nog wel wat langer gemogen. Maar door het geheel ben ik wel aangenaam verrast. Mooie toevoeging aan het toch al charmante aanbod van het park.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium
Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Hoogtepunt van de dag is en blijft toch wel Anubis the Ride. Dit is toch echt wel de beste Gerstlauer die ik heb gedaan en ik zal niet gauw over een Gerstlauer achtbaan zeggen dat die echt heel goed is, de Bobsled coasters zijn hierop een uitzondering. Maar deze baan is echt fantastisch, je komt eerst door een mooi aangeklede wachtrij en vervolgens schiet je de launchtrack op met een krachtige, abrupte launch die je een tophat in katapulteert waarna een afwisselende layout volgt met leuk bochtenwerk en goede inversies. Toppertje dit.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium

Plopsaland de Panne is een ontzettend leuk en sfeervol park. Het park is vooral op kinderen gericht, maar de gemiddelde pretparkfan vermaakt zich hier ook prima, want er staan een aantal grote attracties en de sfeer is gewoon heel aangenaam. Hier zal ik zeker in de toekomst met veel plezier weer terug komen.

Plopsaland De Panne, De Panne, Belgium


Na een nachtje in een hotel in de buurt te hebben geslapen, was het tijd voor het volgende park: Bellewaerde! Dit was voor ons beide een nieuw park en we wisten niet goed wat we moesten verwachten.

De combinatie van dieren en attracties is in dit park echt ontzettend leuk gedaan. Het is niet dat de 2 van elkaar gescheiden worden, maar de dierenverblijven liggen gewoon tussen de attracties en dat zorgt voor een leuke afwisseling. De theming in het park is redelijk goed, geen topniveau maar zeker ook niet slecht, en het attractieaanbod is leuk en gevarieerd. Wat ik heel leuk vond is dat bij sommige attracties dieren en een attractie werden gecombineerd. Zoals bij de Jungle Mission. Deze attractie die duidelijk is gebaseerd op Jungle Cruise van Disney gaat langs verschillende diersoorten en daarnaast heeft het ook nog een stukje met wat animatronincs. Een erg vermakelijke attractie.

De dieren in het park hebben mooie verblijven, niet super bijzonder aangekleed ofzo. Maar ze hebben wel voldoende ruimte en eten. Het leukste verblijf vond ik die van de maki’s. Dit was een verblijf waar je doorheen kon lopen en praktisch gezien de apen kon aanraken, ware het niet dat dit niet toegestaan is. Verder vond ik het giraffen verblijf ook mooi met een leuk hoger gelegen uitzichtpunt.

Het achtbaanaanbod van het park is niet heel bijzonder met een keverbaan en een Vekoma Boomerang. De laatste credit van het park heeft me wel verrast. Huracan is een indoorbaan van Zierer die hetzelfde effect geeft als van Helsings Factory, namelijk dat hij sneller lijkt te gaan als dat hij daadwerkelijk gaat. De baan start met een klein darkride stukje om vervolgens een outdoor first drop te hebben en indoor een hoop leuk bochtenwerk waar hij echt doorheen vliegt, leuk baantje! Ook de Theming was niet super slecht en ondanks de goedkope materialen oogde het niet zo.

Foto: H.Higtower

Het overige attractieaanbod was niet heel bijzonder, de Huss ToppleTower viel me eerlijk gezegd een beetje tegen, het concept is leuk en voor de tieners is ook zeker leuk, maar mij kan het niet veel boeien. De Rapid was er eentje van Vekoma met de mega vreemde boten die Walibi Holland eerst ook had en de nieuwste attractie van het park: Dawson Duel, een dueling alpinecoaster vond ik ronduit saai. Wie verzint het nou in godsnaam om een alpinecoaster te bouwen waar je zelf niet eens de snelheid kunt bepalen door te remmen of de rem los te laten. Daarnaast bestond de layout enkel uit wat helixjes en geen ander leuk bochtenwerk of steilere drops, heel jammer.

Een attractie die ik dan wel nog heel leuk vond was House of Houdini. House of Houdini is een Vekoma Madhouse gethemed rond, je raad het al, Houdini. De sfeersetting in dit madhouse is echt heel tof en het deed mij heel erg veel denken aan Phantom Manor in Disneyland Parijs, lekker duister dus. Het enige jammer aan de madhouses die Six Flags hier in Europa heeft neer gezet, waar dit er dus 1 van is. Is dat de programmering van de hoofdshow niet echt een realistische illusie heeft, waar ik bij Villa Volta in de Efteling echt het gevoel heb over de kop te gaan, heb ik dat hier niet. Jammer, want de voorshow was wel erg sterk en aan de theming ligt het ook niet.

De sfeer in het park vond ik wel heel leuk en de themagebieden waren goed doorgevoerd. Ik vond Bellewaerde dan ook zeker een leuk parkje,het park ligt echt prachtig in de bossen wat een super sfeer creëert .Maar of je er mij snel terug zult zien weet ik niet. Dit kan ook mede komen door de nare ervaring die we hebben gehad met de horeca. Rond half zes/kwart voor zes toen we wouden gaan eten, was er in het hele park geen fatsoenlijke maaltijd meer te krijgen. Alle grote horecapunten waren dicht.

Dit weekend was echt fantastisch en ik heb er echt van genoten. Ik hoop dan ook dat ik dit in de toekomst nog veel met Sharona kan doen!

One thought on “Plopperdeplop, laten we eens diertjes gaan kijken!

Reacties zijn gesloten.