Op bezoek in Duitslands grootste attractiepark!

Ieder jaar probeer ik wel 1 grote pretparktrip te doen. Vorig jaar was dat in mei naar Port Aventura, dit jaar stond er een weekend Europa Park op het programma. Mooi in het begin van het seizoen om grote drukte te voorkomen en optimaal te kunnen genieten van het park. Maar dat laatste is in Europa Park niet heel moeilijk.

Europa Park, Rust, Germany

Europa Park, het paradijs van de familie Mack, maar ook voor de pretparkfan is het een park dat erg geliefd is. Ikzelf kan ook maar geen genoeg krijgen van dit park. Dit was inmiddels mijn derde bezoek aan het park, maar iedere keer kom ik er toch wel weer achter dat het net te kort is. De eerste keer was het maar 1 dag en de andere 2 keren 2 dagen, maar eigenlijk heb je voor het park het dubbele nodig. Het park biedt gewoon zo ontzettend veel, schitterende attracties, goede shows, mooie omgevingen met mooie natuur en gezellige straatjes en pleinen en ontzettend goede horeca.

Europa Park, Rust, Germany

Wat ik zelf zo sterk vind aan het park is dat het de schitterende architectuur van landen uit heel Europa combineert met allerlei verschillende attracties. Van darkrides tot achtbanen en van kinderattracties tot thrillattracties. Het park heeft een ontzettend gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils en ook een erg groot aanbod. Van grote thrillcoaster als Silver Star en de schitterende coaster Blue Fire -mijn favoriete baan van het park- tot familie rides als Arthur en Piraten Im Batavia. Daarnaast zijn er in ieder themagebied verscheidene horeca locaties te vinden, waar je ook nog eens een kijkje kunt nemen in de keuken van de verschillende landen.

Europa Park, Rust, Germany

Nieuw voor mij dit bezoek was allereerst het themagebied Ierland. Dit is een retheme van het kindergebied Vikingland en het is er ontzettend op vooruit gegaan. Het is nu een ontzettend charmant en schattig gebied geworden met een aantal nieuwe attracties voor de allerkleinste, waaronder kinderachtbaan Ba-a-a Express waar je in een schitterend gethematiseerde trein door een rotslandschap rijdt. Ook is er een echte Irish Pub te vinden met Europa Parks eigen Pale Ale 1975 bier. In het gebied staan overal schattige schaapjes en andere Ierse diertjes en de backdrop wordt gevormd door een schitterende facade van huisjes. Een top toevoeging voor het park en toch wel 1 van de charmantste stukjes.

Europa Park, Rust, Germany

Europa Park, Rust, Germany

De tweede grote nieuwigheid was de grote nieuwe attractie van vorig jaar: Voletarium! Voletarium is een flying theater waarin je een vlucht over Europa maakt onder begeleiding van een schitterende soundtrack.  Vorig jaar had ik in Ferrari Land al een flying theater gedaan, maar Voletarium wint hier met gemak van. De vliegervaring is ontzettend realistisch en de geur- en neveleffecten maken het plaatje helemaal compleet. Wanneer je door de besneeuwde toppen vliegt ruikt het heerlijk fris en boven de bloemenvelden komt de bloemengeur je tegemoet. Maar de ervaring van Voletarium begint al buiten. Voor de attractie is een zijstraat van de Deutsche Allee gemaakt, de attractie ligt met bij binnenkomst aan je linkerhand. Op dit straatje zijn nog een horecapuntje en toiletten te vinden in charmante huisje. Het gebouw van Voletarium zelf is een soort klooster met in het midden een schitterend glas in lood raam met het logo van de attractie erin. De wachtrij van de attractie is schitterend met allerlei verschillende ruimtes die van top tot teen gethematiseerd zijn. Een nadeel van de wachtrij is wel dat het benauwd kan worden in de smalle gangetjes als je er wat langer moet wachten, maar de wachtrij kent ook schitterende grote open ruimtes met grote decorstukken en allerlei decoraties aan de muren en aan het plafond. De sfeer in de rij deed een beetje denken aan een mix van Tower of Terror in Disneyland en de sferen van de Harry Potter films. Voletarium is een fantastische toevoeging voor het park en het toonbeeld dat Europa Park tegenwoordig veel meer bezig is met storytelling en de kwaliteit van de theming.

Europa Park, Rust, Germany

Mijn favoriete attractie van het park blijft toch echt wel Blue Fire, de attractie heeft voor mij gewoon alles. Een fantastische achtbaanrit met een soepele layout en onverwachte wendingen die verstopt zitten achter de rotsen. Hoogtepunt van de baan is de inline-twist waarin je echt vol omhoog je beugel in wordt gesmeten. De attractie heeft een schitterend gethemed station, omgeving en het hele themagebied IJsland waar het ligt is mijn favoriet, mede door de buurman achtbaan Wodan met zijn schitterende wachtrij. Verder kan ik de waterattracties van het park ook zeker waarderen en het park kent een aantal leuke walkthroughs, al zou je de meeste wachtrijen ook als walkthroughs kunnen zien, want die zijn over het algemeen goed gethemed met animatronics en al.

Europa Park, Rust, Germany

Europa Park, Rust, Germany

Europa Park, Rust, Germany

De darkrides van het park mogen wel niet van het hoogste niveau zijn, maar ik kan wel altijd van ze genieten. Vooral de drie grootste darkrides, Piraten Im Batavia, Arthur en Geisterschloss, zijn toch wel echt goede darkrides, niet te vergelijken met het niveau van Efteling en Disney, maar wel echt goed. Ze hebben een goede verhaallijn, de scene’s kloppen gewoon en het ziet er allemaal goed uit. Van die drie is mijn favoriet Geisterschloss, omdat die naar mijn mening de sterkste verhaallijn heeft. Het zijn dan wel rippoffs van Disney darkrides, maar ze hebben wel hun eigen karakter.

Europa Park, Rust, Germany

Een echte aanrader om te gaan eten in het park is Foodloop! In dit restaurant wordt je eten gebracht via een achtbaanrails. Naast deze unieke ervaring is het eten ook nog eens ontzettend lekker en betaal je er niet al te veel voor. Sowieso vallen de prijzen voor de horeca in Europa Park mee, dit helpt heel erg mee aan de positieve ervaring van het park, vooral omdat de kwaliteit over het algemeen ook nog eens erg hoog ligt.

Ik heb echt een heerlijk weekend gehad in Europa Park en ik hoop er dit jaar ook nog een bezoek aan te brengen om de vernieuwde EuroSat uit te gaan proberen en nog wat langer van het park te genieten, want zoals ik al zei: Ik krijg nooit genoeg van dit schitterende park! Het is gewoon een heel fijn park om doorheen te lopen en alles in je op te nemen en lekker tot rust te komen. Wil je al mijn foto’s van het weekend zien? Deze kun je hier vinden.

Europa Park, Rust, Germany

2 thoughts on “Op bezoek in Duitslands grootste attractiepark!

Reacties zijn gesloten.