Mega uitbreiding voor Disneyland Parijs

Al jaren roepen fans om een grote uitbreiding van het Disney Resort in Parijs. Met de volledige overname van The Walt Disney Company zag de toekomst van het resort er al een heel stuk rooskleuriger uit. Een paar weken geleden had iedereen gehoopt dat er op de D23 expo iets groots werd aangekondigd. Toen bleef het bij een overlay van een bestaande attractie. Maar gisteren kwam het resort, tot ieders verassing, met een aankondiging van een enorm project!

2 miljard Euro, zoveel moet deze mega uitbreiding gaan kosten. Het Walt Disney Studio’s park wordt met deze investering een heel pak groter en de nieuwe themagebieden liegen er niet om. De ombouw van Rock ‘N Rollercoaster naar Marvel wisten we al en het leek al aannemelijk dat de rest van het Backlot ook Marvel zou worden. Daarnaast krijgen we een Star Wars land, Frozen Land en een enorm meer, waarop in de toekomst eindshows gevoerd kunnen worden. Op onderstaande impressie kun je zien hoe het park, als dit alles klaar is, eruit zal komen te zien.

Laten we maar beginnen met hetgeen wat waarschijnlijk als eerste zal worden gedaan: Marvel land. Een paar weken geleden werd al aangekondigd dat het thema van Rock ‘n Rollercoaster zou gaan veranderen naar een Iron Man thema. Toen is er al een, naar mijn mening, veel belovende concept art van de wachtrij naar buiten gebracht. Het huidige thema van de baan is gewoon zwaar verouderd en de toch wel heel toffe baan verdiend gewoon een retheme. Op de tekeningen die gisteren naar buiten zijn gekomen zien we dat er ook een grotere façade komt. Ook kunnen we zien dat de arena voor de stunt show blijft staan en een retheme krijgt. Een stuntshow in Marvel thema is dan erg aannemelijk. De rest van de area kan ik eigenlijk nog vrij weinig over zeggen, omdat de gebouwen niet heel veel detail tonen op de tekening en daarnaast ben ik zelf ook niet zo into Marvel.

Wat natuurlijk meteen in het oog springt is het enorme meer. Hierop zien we een paar fonteinen en een grote boot. Dit zou kunnen hinten naar een World of Color/Rivers of Light achtige avondshow met veel fonteinen en boten waarop characters te zien zijn. Een show als dat lijkt me ontzettend tof en een mooie aanvulling op de show in het Disneyland Park. Maar wat ik het meest interessante van deze aankondiging vind is toch wel het gebied wat we bovenaan het meer zien. Namelijk het Frozen gebied. Op het eerste gezicht lijkt dit heel veel op het Frozen gebied wat ook al voor Hong Kong Disneyland aangekondigd is. En ik denk ook dat de kans heel erg groot is dat het er heel veel op gaat lijken. Zo kun je als Disney zijnde heel makkelijk kosten besparen en daarnaast is dit iets wat we vaker zien in de Disneyparken. Als we dan de plattegrond van dat gebied erbij pakken dan zien we 2 grote showbuildings, waarin in 1 van de 2 hoogstwaarschijnlijk een darkride zal gaan komen vergelijkbaar met die in Epcot. In het andere zou het mij wel heel tof lijken als er een groot gethemed resteraunt zou komen, vergelijkbaar met het Beauty and the Beast restaurant in het Magic Kingdom in Walt Disney World. De komst van dit Frozen gebied kijk ik zelf heel erg naar uit, omdat het toch weer een thema is met Europese roots en omdat ik ontzettend fan ben van de film. Op de tekening ziet het gebied er heel goed uit met het Kasteel, de enorme berg met ijspaleis en het dorpje ervoor.

Links van het meer zien we de rotsen van het Star Wars land wat op dit moment als in Anaheim en Orlando wordt gebouwd. Ook dit vind ik een hele toffe uitbreiding. Niet alleen omdat Star Wars een hele toffe franchise is, maar ook omdat de attracties in de VS er heel veelbelovend uitzien. Star Tours vind ik al 1 van de tofste Disney attracties, omdat het je helemaal meeneemt naar het universum van Star Wars en als we daar straks in rond kunnen lopen is natuurlijk helemaal te gek. Wel lijkt deze versie van Star Wars land kleiner te zijn als de andere 2, maar dit kan natuurlijk ook aan het perspectief van de tekening liggen, want heel uitgebreid is de tekening niet en het is duidelijk puur als impressie bedoeld. Als het daadwerkelijk om een kleinere versie gaat, zou ik dat persoonlijk jammer vinden. Maar dan heb ik er nog vertrouwen in dat het een fantastisch gebied wordt, met attracties vol actie en indrukwekkende momenten.

Tot slot is er in Toy Story land nog een nieuwe attractie te zien, wat dit precies wordt is niet bekend. Ook zien we dat het uiterlijk van Tower of Terror hetzelfde blijft en geen lelijk Marvel overlay krijgt. Wat ik persoonlijk wel mis is een mooie straat van het huidige naar het meer. Nu lijkt dit een grote laan te worden met enkele decoraties. Hier zou ik heel graag iets zoals Buena Vista Street in Disney California Adventure willen zien. Wellicht dat dit er in de toekomst nog komt en dat het in de huidige begroting niet paste.

Met deze uitbreiding wordt het Walt Disney Studio’s park echt een volwaardig Disney park, in plaats van het trieste park wat het nu is. De attracties die er staan zitten ontzettende toppers tussen zoals Crush Coaster en Tower of Terror, maar de sfeer in het park komt niet ten goede met al het beton en het bijna afwezige groen.

Tenslotte hoop ik ook nog dat naast deze uitbreiding ook Disney Village nog wat aandacht gaat krijgen, want het huidige thema is erg over zijn houdbaarheidsdatum heen, helemaal als je het gaat vergelijken met andere uitgaansgebieden van Disney, zoals Disney Springs. Ook zou ik een nieuwe attractie in het Disneyland Park wel kunnen waarderen, want de laatste volledige nieuwe attractie daar is Space Mountain en die staat er inmiddels al sinds 1995. Des al niet te min ben ik ontzettend blij met deze uitbreiding en nu hoeven we in Europa niet meer jaloers te zijn op alle uitbreidingen in Azië en Amerika. Wanneer alles open gaat is nog niet bekend, Disney heeft gisteren gezegd dat de eerste fase in 2021 start.

One thought on “Mega uitbreiding voor Disneyland Parijs

Reacties zijn gesloten.